Vikinginspirert helg på Borkenes

Helga 17. og 18. juni kan du bli med på en tidsreise til vikingtiden, der spenning, humor, mat, håndverk og historiske begivenheter smelter sammen

 Vikinginspirert marked

Skytterbanen, Borkenes i Kvæfjord kl. 1100-1445 – begge dager

I forkant av spelet blir det marked inspirert fra vikingtid. Lokale vikinger presenterer håndverk og leker fra denne perioden, mens lokale produsenter selger produkter og håndmat med historisk vri; spekemat, honning, surdeigsbakst, rømmegrøt, ost, grillmat mm. Neverluren blir å høres over markedet, og kanskje kommer noen av vikingene fra Asbjørn hær innom.

Gratis inngang. Markedet er et samarbeid mellom Kvæfjord kommune og Kvæfjord Matkultur.

Familiespelet «Trond og Tyra»

Skytterbanen, Borkenes i Kvæfjord kl. 1500 – begge dager

I dette humoristiske og fengslende stykket, basert på virkelige historiske hendelser, tar Ola Bremnes deg med på et eventyr for små og store. Utforsk Trond og Tyras verden, to barn som går rundt på Trondenes og kjeder seg. Onkelen deres, han Asbjørn, har trosset Olav Digre sitt forbud og dratt ut på vikingtokt. Bygdefolket på Trondenes forventer at han skal komme hjem med skuta fullastet med korn og skatter, men spåkona Volveguri ser noe helt annet, hos ser at Asbjørn kommer hjem med blod på kappa…

Denne spektakulære oppsetningen involverer barn, unge og voksne fra Kvæfjord, Harstad og Tjeldsund, samt deltakelse fra barne- og ungdomsteateret Uten Sidestøkke, elever fra Borkenes Skole, Kvæfjord Kulturskole, statister og et teaterorkester på 7 medlemmer. Under regi og manusarbeid av Ine Mariel Solrød, og med kapellmester og musikalsk ansvarlig Lasse Skalle, er dette en opplevelse du ikke vil gå glipp av.

Billettsalg: https://tikkio.com/organizer/11964-vikinglauget-skjalgsdotter eller ved inngang.

Hovedsamarbeidspartner: Kvæfjord kommune

Sponsorer: Equinor, Nordkraft, Kulturdirektoratet, Samfunnsløftet

Arr: Vikinglauget Sigrid Skjaldsdotter

Praktisk informasjon

På Skytterbanen er det begrenset med parkering så det går gratis mini- buss i skytteltrafikk opp til Skytterbanen fra Borkenes Skole i tidsrommet kl. 1200 1430.

Røde Kors dirigerer trafikken og administrerer parkering.

Spelet spiller ute i naturlig amfi så kle deg godt og ta med sitteunderlag (stol er ikke egnet).