MEDLEMMER

Sandsøygull Bigård

Sandsøygull bigård ble etablert i 2018 av Anders Andreassen og Oddrunn Kvammen.

Vi har i dag 13 bikuber som kan ha 50-60000 bier i hver kube om sommeren. Bigården har sin base på Sandsøya som er i øyriket nord for Harstad. Målsetting på sikt er å ha 30 bikuber i øyriket.

Merkevarenavnet vårt er Sandsøygull.

Hovedproduktet vårt vil være honning med forskjellig smak og karakter i forhold til hvilke blomster og fauna biene har hentet nektar fra for å produsere honning. I dag er dette blomster honning og lynghonning. Blomsterhonningen vår har en fruktig og mild smak på grunn av mangfoldet av blomster som biene henter nektar fra. Lynghonning har en kraftigere smak siden de henter hovedsakelig nektar fra røsslyng.

I 2019 startet vi med produksjon av ulike produkter med kortreiste råvarer. Disse får en særegen smak siden vi bruker kortreiste nord-norske råvarer og honning som søtning og smakstilsetning.

Av gulrot fra Kvæfjord lager vi marmelader som vi i dag har med utvalgte smaker; ingefær, kardemomme og Cognac. Disse passer fortreffelig som topping på oster etc.

Våre senneper er søtet med honning og passer fortreffelig til skinkeretter, lutefisk, dressinger, etc.
I tillegg produserer vi flere rabarbra produkter og bær geléer med råvarer fra Sandsøya som blir søtet med honning.

Våre produkter finnes i dag til salgs hos Skafferiet Gourmet i Harstad, gårdsbutikkene på Sandsøya og på Eide Handel på Kvaløya i Tromsø. Ønsker du å være forhandler, ta gjerne kontakt.

Sandsøygull Bigård
Nordsandveien 96
9425 Sandsøy
Telefon: 481 20 365

Lenke til Facebook: Sandsøy Gull
Lenke til Instagram: Sandsøy Gull

Sandsøy