MEDLEMMER

Ottestad Gård

Ottestad Gård har gjennom flere generasjoner drevet med storfe og gris. Jan Erik Ottestad overtok gården i 1997 og har utvidet gården gjennom flere perioder. Gården har i dag ca. 100 purker til smågrisproduksjon og selger rundt 2500 smågris i løpet av et år. Våren 2017 startet Jan Erik med utegris. Dette er en nisjeproduksjon hvor grisen får gå fritt ute på et større område. Denne produksjonsmåten gir økt trivsel for grisen og en bedre og mer unik smak på kjøttet. I tillegg til gris har Jan Erik storfeproduksjon på 30 ammekyr som gir ca. 30 kalver i året. Jan Erik jobber fulltid på gården og har i tillegg to ansatte. Økt dyrevelferd er et mantra for alt som skjer på Ottestad gård. Lykkelige utegriser er fôret opp utendørs og her kan de gå fritt innenfor et areal på fem mål. Ute kan grisen utføre naturlig adferd gjennom å bevege seg over et stort areal, samt grave og rote i jord og beite. Grisen er altetende og vil derfor spise det den finner ute i tillegg til kraftfôr. Et naturlig, aktivt liv uten stress gir lykkelige griser som resulterer i høy kvalitet på kjøttet som blir både mørt og saftig. Lykkelige kalver får gjennom hele sommeren gå på beite i fjellene bak gården. Her har kalven fått gå sammen med mor og dermed diet hele tiden, altså fått den beste næring en kalv kan få.

Produkter

Vi bygde gårdskjøkken med klimarom og røykeri sommeren 2019, og var i gang med produksjon samme høst. Vi selger alle stykningsdeler av kalv og gris fra egne dyr, evt hele halve slakt.

Spekeprodukter:

  • Røkt spekepølse av kalv og gris, kalvesnacks, flatbiff av kalv, lettsaltet.røkt og tørket.
  • Forskjellig annen spekemat

Pålegg:

  • Salt røkt bankekjøtt. røkt skinke, kalverull, sylterull, pastrami.

Bacon:

  • Tørrsaltet, tørket og røkt.

Ottestad Gård
Bremnesveien 511
9475 Borkenes
Telefon: 920 80 223

Lenke til Facebook: Ottestad Gård