MEDLEMMER

Dalheim gård – Ysteri, overnatting og gårdsopplevelser

Velkommen til oss på Dalheim Gård, som holder til i vakre Austerfjord i Kvæfjord kommune.
På Dalheim gård bor det tre 3 generasjoner Nordskott hvor alle på en eller annen måte er involvert i gårdsdriften.

Om sauen tenker man ofte at man får ull og kjøtt, men hos oss melker vi sauene våre også. Av melka produserer vi ost. Osteproduksjon og melking er en helt ny måte for oss å drive gården på og er et resultat av at nye krefter skal overta gården og drive den videre, og ønsket om melking og ysting var viktig for å få dette til. Ysteriet bygges sommeren 2021 og her vil det være mulig å få et innblikk i ysting, og kjøp av ost, marmelader, skinn og kjøtt. Ja, og så vil det være kafeutsalg i ysteriets toppetasje.

Gården har lagt til rette for overnatting med campingvogn/bobil og har tilgjengelig strømuttak og sanitæranlegg. Å overnatte hos oss vil kunne by på mye uteaktivitet i skog, fjell og fjære, og for ikke å snakke om mulighetene for å stifte bekjentskap med gårdens firbente. Vi har blant annet en herlig liten flokk med trivelige Lamaer som er svært hyggelige og som vi gjerne tar med oss på tur. Det er godt å komme hit – natur, frisk luft, ro og fred kan man risikere å få i store doser!

Gården har ei nydelig sæter, liggende ved havet, tvers over fjorden fra gården. Det er ca. 1 mil å kjøre for å komme til sætra. På sætra melker vi sauene sommer og høst i perioden sauene går på beite. Du kan besøke sætra vår og oppleve sæterlivet med henting av sauene og melking, etter melking tar vi oss en matbit sammen og forteller gjerne om gården, omgivelsene og produksjonen våre. Serveringen består av råvarer fra gården og fra andre gårder i Kvæfjord. Kortreist og lokalt – bedre blir det ikke. Produkter du kan få kjøpt hos oss er ost, kjøtt, skinn, marmelader og opplevelser. Vi gleder oss til å se deg hos oss!

Produkter

Brækosten
En ost som ligger i olje, smakstilsatt med diverse urter. Denne bruker du i salaten, omeletten, som snack, topping på pizza og så videre. Et svært anvendelig produkt som er blitt tatt svært godt i mot av våre kunder. Osten er produsert på melk fra sauene på gården.

Møost
«Møst» i salaten – er en ost basert på kumelk vi får fra en gård i nabogrenda. Osten er skåret i terninger og ligger i urteolje. Denne osten bruker du på samme måte som brækosten.

Chilimarmelade
En marmelade er prikken over i-en når man skal kose seg med ost. Chilimarmelade med litt sting og nydelig sødme passer utmerket til lagringsoster.

Fiken og cognac marmelade
Markant smak av fiken, med hint av cognac. Nydelig marmelade som passer godt til det meste av ost, men gjør seg kanskje ekstra godt til blåmuggost.

Dalheim gård
Austerfjordveien 66
9475 Refsnes
Telefon: 994 63 551

Lenke til Facebook: Dalheim Gård