MEDLEMMER

Altevik Gård

Altevik gård ligger på naturskjønne Sandøy, Vågsfjordens perle. Sandsøy er ei øy i Harstad kommune.
Gården drives av Tone Rubach og Ola Gjermund Berg. Vi har kjøttproduksjon med både sau og storfe. Vi har to ulike typer sau, vanlig norsk hvit og villsau. Den hvite sauen beiter på Sandøy, mens vi med båt frakter villsauene til fantastiske Åkerøya i Vågsfjorden hver vår. Her beiter dyrene på lyng, eine, tang og tare helt frem til høsten. Dette preger smaken på kjøttet. Med sin mørhet, fettsammensetning og milde viltsmak er lam av villsau et helt unikt produkt.

Altevik gårdsbutikk ble åpnet i november 2019. Her selger vi mye lokalmat, både egenproduserte varer, men også varer fra andre små nisjeprodusenter i nærområdet; ost, saft, marmelade, geler, skinn og garn fra egen besetning av villsau. I butikken har vi lår, bog, sadel og honning marinert ribbe og lår av villsau lam. Alle kjøttvarer er fryst, så fremt ikke annet blir annonsert.
Sommeren 2021 blir det mulig å bestille kjøtt av storfe, da av urferase.

Produkter

Marinert lammelår av villsau
Et lår som er marinert med tørkede krydder, lokal honning fra Sandsøy gull og glutenfri soyasaus.

Marinerte lammeribber av villsau
Ribbene er delt som «spareribs» krydderet med tørkede urter, lokal honning fra Sandsøy gull og fersk chili. Perfekt som fingermat, eller hvis du har lyst å sette noe ekstra spennende på bordet.

Skivet lammebog av villsau
Bogen der delt i gode stykker, marinert med varme krydder, som korianderfrø, hvitløk, spisskummen og harissapasta. Mye smak, men ikke sterkt.

Fårikålkjøtt av villsau
kjøtt fra bog og nakke som er skivet gode stykker til enten fårikål eller annen god lammegryte. Vakuumpakket og det er mellom 1,5 til 2 kg i hver pakke.

Hagens gull, rabarbra saft og marmelader
Vi produserer ulike typer rabarbrasaft, siruper og marmelader

Kontaktinformasjon

Nordsandveien 27 Sandsøy

Tonerubach80@gmail.com
Tone Rubach: 481 34 745
Ola Berg: 909 52 090

Lenke til Facebook: Altevik Gård